Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å drikke et glass med vann og salt daglig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, for tiden pleier jeg å drikke ett glass med lunket vann blandet med en t-skje salt (en gang, hver dag) Jeg lurer på om det farlig? Burde jeg slutte? Hva skjer hvis jeg forsetter? Jeg har allerede begynt å få stikkende eller dunkende smerter i brystet og svimmelhet.

Besvart 16.05.2019 09:32
 

Svar
Hei!

Dette vil jeg råde deg til å slutte med.

1 ts salt er ca 7 gram salt, og vi skal ikke ha mer enn 5 gram salt per dag. Og jeg vil tro du får i deg salt utenom dette glasset også i løpet av dagen. De fleste nordmenn spiser rundt 10 gram salt om dagen, noe som øker risikoen for hjerte- og karsykdommer (samt magekreft). Hvis du har et normalt saltinntak (10 gram) resten av dagen, og spiser 1 ts i tillegg, så får du i deg rundt 17 gram salt om dagen, noe som er alt for mye. Vi ønsker å redusere saltinntaket i befolkningen fordi vi vet at mye salt ikke er bra for helsa.

Å drikke lunkent vann (fra springen) er heller ikke lurt, fordi det er mer bakterier i lunkent vann enn i kaldt vann.

Det som skjer hvis du fortsetter med dette er at du kan få problemer med blodtrykket, og i verste fall hjertet.

Hva er grunnen til at du drikker dette? Vær forsiktig med å følg "sære" råd og tips som du finner på internett når det kommer til kosthold. Det enkle er ofte det beste.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold