Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt som er 13 år, jeg har problemer med å gå ned i vekt, jeg er tjukk og jeg blir ikke tynnere

Gutt 13 år
 

Spørsmål
Hallo ? Jeg er en gutt som er 13 år, jeg har problemer med å gå ned i vekt, jeg er tjukk og jeg blir ikke tynnere, jeg er overvektig, jeg er ca 1,49 høy å veier 51 kg, jeg trener ca 2 ganger i uka, jogger 3 km, tilsammen 6 km ca, men går ikke ned i vekt, spiser lite, spiser 1 skive til frokost, med melk, tar tabelett mot pollen å, så spiser jeg ikke skole maten, frister ikke, i det store frikinutte går jeg ned i butikken med 3 gutter ca, jeg kjøper 2 pakning med sjokolade pudding, kjøper cola eller sjokolademelk å, dette gjør jeg nesten ver dag. Jeg spiser middag, men av åg til dropper jeg den, spiser ikke kveldsmat, jeg er ikke fornøyd med kroppen eller vekta, noen venner av meg sier at jeg et tjukk, men de sier bare de tuller, jeg føler meg truffet, :( HJELP MEG !
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du trenger nok ikke å tenke så mye på slanking, men heller på å legge om kostvanene litt.  Du vil fremover vokse mye i høyden, og hvis du da spiser regelmessig og passe sundt og trener regelmessig, så vil nok kroppen din utvikle seg og bli helt "passe".

Jeg vil råde deg til å spise frokost (et par skiver), matpakke, middag og kveldsmat, og gjerne et mellommåltid med en frukt, et knekkebrød e.l. etter skolen.  -Du spiser jo egentlig litt for lite hvis du bare spiser det du forteller.  Hvis du spiser lite, så vil forbrenningen din også gå ned.

Prøv å droppe cola og heller drikke vann, evt. med noe smak på.  Du kan jo kanskje bestemme deg for å tillate en liten cola på lørdag, og sjokoladepudding bare en dag i uka.  Hvis du spiser mer av vanlig mat, vil du ikke få så lyst på godsaker heller.

Så altså mer av sunn mat og mindre søtsaker og fortsette med trimmingen du driver med, og kanskje til også med bevege deg mer. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Hva er spesielt viktig når du skal studere i utlandet?