Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få tips til hvordan jeg kan variere havregrøten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvilken variasjone kan en gjøre med havregryn og yoghurt/melk til frokost. Spiser ikke havregrøt som er varm og jeg tåler ikke å spise havregryn hver dag og er usikker på hvor mye jeg bør spise. er undervektig. Synes dette med å finne variasjone til frokost er vanskelig. spiser i dag 20 g havregryn/musli. 10 g topping som består av kokosflask, gresskarkjerner og nøtter og 180 g yoghurt, men føler det blir kjedelig i lengden og jeg vet at det ikke er nok til frokost, men jeg er usikker på hvor mye jeg bør ete av hver ingrediens. er ikke noe glad i bær og slike ting som mango, biola, cottage chese, kesam det bruker eg ikke fordi jeg komme bare til å bruke litt også blir resten kastet fordi jeg ikke hvet hva jeg skal bruke restene til. eter av og til knekkebrød eller havrefras til frokost. skal være litt forsiktig med egg, då jeg reagerer litt på det. spiser ellers brødskiver til lunsj og middag om kvelden. bruker mye tid på å planlegge hva jeg skal spise og går og tenker på det hver dag

SVAR

Besvart 14.06.2019 22:18:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
account_circle