Hopp til hovedinnholdet

Har jeg et usunt kosthold?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg lurte på om du kunne si om jeg har en sunn kosthold. liksom jeg føler at jeg er veldig usunn. jeg unngår alt som inneholder sukker, da mener jeg kaker, boller, sjokolade osv. til frokost spiser jeg 4 spiseskje havre kokt med vann og halv banan, til lunsj så spiser jeg hjemmelaget bolle aktig ting med ost i (ikke sukker) laget av hvete mel og sammalt. også drikker jeg kaffe osv. til middag blir det som blir servert hjemme. men det som er, jeg spiser store porsjon til middag, jeg rekker ikke å trene mye pga. skole jobb osv, jeg er 164 og veier 52, men har store lår ogsånt. når det er helg så klarer jeg ikke å stoppe meg selv fra å spise alt fra kaker og usunn mat, jeg spiser aldri "brød" til uken men jeg spiser mye brød i helgen. har null selvkontroll og vet ikke hva jeg skal. vil helst blir 50 kg og få slankere kropp, men det funker ikke pga. all usunne maten jeg spiser i helgen. lurte også på om du tror den bollen jeg spiser er usunn.. vet liksom ikke næringsinnholdet i osv.

SVAR

Besvart 20.11.2019 11:46:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

10 tips til sunn og billig mat

Det kan fort bli dyrt hvis vi skal prøve å velge sunn mat når vi handler. Her får du 10 tips til hvordan du kan tenke smart i matbutikken - og gjøre sunne valg uten å tømme lommeboka helt.

 

Les mer
attach_file

Enkelt å velge sunnere mat med Nøkkelhullsmerket

Se etter nøkkelhullmerket på matvarene du handler. Når du finner merket, vet du at den matvaren er et sunnere alternativ enn andre varianter av matvaren.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle