Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har vektnedgangen stoppet opp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år, jeg veier ca 68 kilo. Gikk ganske mye opp i vekt fordi jeg hadde stoffskifte problemer og veide hele 76 kilo på ett punkt. Har gått mye ned i vekt men er fortsatt ikke fornøyd. I det siste har vekten stoppet å gå nedover. Jeg lurer på om det har noe med kostholdet å gjøre. Jeg trener også rundt 1 time 4-5 ganger i uka men kanskje det ikke er nok eller at jeg spiser for mye Til frokost spiser jeg to rugsprø med skinke eller lingnende Til lunsj spiser jeg som oftest også to rugsprø, men ofte andre ting som frukt eller middagsrester (eller en bollesomjegspisteidag) Når jeg kommer hjem fra skolen spiser jeg kanskje ett til rugsprø, frokostblanding eller ingenting hvis det er nærme middag Til middag har jeg begynt å forsyne meg med litt mindre porsjoner og tar heller litt til kvelds Er dette for mye? Syntes egentlig det er ganske passe med mat så hvorfor har vekten stoppet helt på 68,føler nesten at jeg har gått litt opp i størrelse også. Hilsen irritert jente

SVAR

Besvart 22.11.2019 09:44:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

9 supre matpakketips

Føler du deg trøtt og sliten på skolen? En sunn matpakke kan gir deg energi og gjøre skoledagen bedre. Få sunne, freshe og kjappe matpakketips her.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
account_circle