Hopp til hovedinnholdet

Trenger tips til å gå opp i vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år. Om morgenen veier jeg rundt 40 kilo, og jeg er 167 - altså ganske undervektig. Jeg spiller tennis 2 timer i uken, og går på styrketrening i 1,5 time (ikke veldig intensivt) og er relativt aktiv. Jeg er veldig opptatt av å spise sunt og variert, og prøver virkelig å gå opp i vekt, men det er litt vanskelig. Har dere noen tips? En typisk dag ser slik ut: Frokost - 65 gram havregryn (lager grøt med vann) - 100 gram naturell yoghurt - En spiseskje rosiner - En halv pære - 20-25 gram frø/nøtter (ofte gresskarkjerner) - Noen ganger iskaffe (da bruker jeg 1dl melk) Lunsj - 2 grove brødskive med godt pålegg (egg, fyldig ost, avokado) - Ett eple og noen grønnsaker Før tennis/trening - En god morgen yoghurt zero - En frukt eller litt nøtter Middag - varierer - ca 125-150 gram kokt pasta/ris - 150- 200 gram kjøtt - Masse grønnsaker - Noen ganger 1dl saus Kveldsmat - 2 brødskiver med godt pålegg og kanskje en frukt

SVAR

Besvart 19.01.2020 12:05:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig hva du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
account_circle