Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gå opp i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 16 år som ønsker å gå litt opp i vekt. Jeg er ca 167 cm høy og veier 45 kg. Føler egentlig ikke at det er unormalt, men jeg har veldig tynne armer, pupper og rumpe. Derfor vil jeg gå litt opp i vekt. Jeg har begynt å spise mer og regnet meg frem til at jeg spiser ca. 2000-2300 kcal om dagen. Dette har jeg gjort i noen uker, men har ikke gått opp en kilo. Hvor lang tid tar det før jeg går opp i vekt slik at det er synlig på kroppen, og burde jeg spise mer? Føler jeg spiser veldig mye nå! Jeg spiser frokost, lunsj på skolen og når jeg kommer hjem, middag og kveldsmat. Men vet ikke om jeg burde spise mer for å gå raskere opp i vekt. Tips?

SVAR

Besvart 26.01.2020 11:54:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle