Hopp til hovedinnholdet

Har jeg fått en spiseforstyrrele? Jeg spiser jo.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er 160 høy og veier 36 kg. I sommer veide jeg 43kg. Jeg spiser lite og det jeg spiser kaster jeg opp igjen. Det er ofte sånn at jeg går en eller to dager uten å spise, også spiser jeg litt neste dag men da kaster jeg det opp igjen... Er det en spiseforstyrrelse? Og i så fall hvilken? For jeg overspiser jo ikke så det kan jo ikke være bulimi..? Og jeg har jo ikke sluttet heeelt å spise, så da er det jo ikke anoreksi heller tenker jeg... Og er det mulig for en lege å se om jeg kaster opp liksom? Så om jeg sier til legen at jeg ikke kaster opp, kan han da finne ut at jeg gjør det likevel? Takk for svar:)

SVAR

Besvart 04.03.2020 20:27:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
account_circle