Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med mattanker og fokus på kalorier.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg leste at det med å være opptatt sv mat kunne være vanlig i perioder. Nå har det snart gått er år og jeg tenker enda mer på mat inntak og vekt. Før kunne jeg spise frokost og lunjs uten å få dårlig samvittighet. Nå får jeg dårlig samvittighet for alt jeg spiser. Jeg teller kalorier hver dag og ligger på et forbruk på 1300 ca. Jrg prøver å spise to knekke brød med skinke, pleide å spise med leverpostei men det er ikke sunt for meg. To brødskiver med en skinke skive på hver, det jeg får til middag. Og kanskje et glass juice eller sukkerfri brus, elles sånn drikkebulijong på kvelden. Trener to- tre ganger i uka. Jeg veier 72 kg og er 173 høy. Vet jeg må ned i vekt. For veide over 11 kg mer før. Ønsker bare jeg kunne gå ned i vekt uten å tenke på mat konstant ig regne ut kalorier i alt jeg spiser. Får hjelp på bup for angst. Men kost plan funker ikke for meg. Kommer til å kutte på den uansett det vet jrg

SVAR

Besvart 10.03.2020 16:39:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle