Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan venninna mi gå opp i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en venn av meg som vil gå opp i vekt, hun trenger hjelp og jeg vil gjerne hjelpe henne. Har dere noen tips enn bare det her: Bruk et tykt lag myk margarin på brødet Bruk mye pålegg, helst kaloririke: majones, rekesalat, italiensk salat o.l, remulade, peanøttsmør, makrell i tomat. Eller proteinrike: leverpostei, ost, kjøttpålegg, fiskepålegg, egg. Bruk lettmelk eller helmelk som drikke til måltidene Rør inn 1-2 ss raps-/olivenolje i yoghurt og havregrøt Lag supper og sauser med ekstra smør/margarin, matolje eller fløte Ha raps-/olivenolje på salaten Ha raps-/olivenolje i smoothie Bruk ofte fet fisk (laks, makrell, ørret, kveite) i stedet for mager fisk (torsk, sei) Ikke la det gå mer enn 3 timer mellom hvert måltid Spis kveldsmat hver dag Unngå å bruke lettprodukter —————- Flere produkter som hjelper?

SVAR

Besvart 15.03.2020 16:08:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
account_circle