Hopp til hovedinnholdet

Spiser jeg normalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg er 13 år og går i 7. i det siste har jeg hatt litt problemer med mat. Det er ikke at jeg er redd for å spise elns men mat bare frister ikke. jeg har ikke følt meg sulten på noen uker! jeg er glad, jeg er ute fler timer hver dag med vennef osv men jeg bare blir ikke sulten eller craver mat. det gjør at jeg ikke vet om måltidene jeg spiser er gode mengden:( så jeg bare setter et lite eksempel av hva jeg kan spise på en dag:) Frokost: kavring, jordbær oc kefir (2 kavringer 1 jordbær 1 -2 dl kefir og en ts sukker) Lunsj: fruktsalat (halv banan, to jorbær, 1 kiwi og 5 druer) Middag Mexicansk gryte (1 porsjon, toro) jeg har hatt perioder hvor jeg underspiser (1 mellombar og en rett i koppen om dagen) eller overspiser (to skåler med frokostblanding, 1 sjokoladebar, to is, stor porsjon middag osv) men det er fordi jeg ikke vet hva sol er normalt! vil gjerne få et eksempel på hva en normal persom på min alder spiser på en dag:) takk på forhånd

SVAR

Besvart 19.03.2020 22:18:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor har jeg ikke lyst på mat?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange ting i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst. For å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse tingene og finne ut om de påvirker matlysten din.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Det kan slite på oss mentalt når en annerledes situasjon varer lenge, slik som med koronasituasjonen. Har du psykiske vansker fra før, kan det blir vanskeligere å håndtere. Da bør du prate med noen.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Eller lurer du på om du selv står i fare for å utvikle det? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
account_circle