Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å veie maten man spiser?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på om det er vanlig å veie maten. For ofte gjør jeg det. Gjør det bare for å være sikker på hvor mange kalorier jeg spiser. Til middag bruker jeg jeg å regne ut ved å se på pakka og sånn. Men mamma og broren min mener jeg begynner å få litt problem. De synest dette er rart. Jeg spiser tre husmann knekkebrød med skinkeost til frokost. Til lunsj 175 youghurt men et par rosiner. Vanlig middag prøver noen ganger å kutte litt. Noe ganger en mellombar på kvelden. Jeg kan innrømme jeg er veldig redd for å gå opp i vekt. Liker å teller kaloriene for å være sikker på at jeg ikek går opp. Trener et par ganger i uka. Jeg er 173 og veier 70 kg. Har allerde gått ned 12 kg det siste året uten hjelp. Jeg liker bare ikke at mamma maser om det. Hun vil si fra til bup, går dit pga angst. Men spiser jo usunt av og til. Så da er det jo ikke et problem? Hvis det hadde vært et problem ville jeg vel ikke spist litt usunt et par ganger i måneden? Hva er vanlig å spise?

SVAR

Besvart 22.03.2020 11:58:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
account_circle