Hopp til hovedinnholdet

Kan man ha spiseforstyrrelse selv om man er normalvektig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg har slitt med mat i ca 1 og et halvt år nå. Jeg har tidligere blitt mobbet mye, og på grunn av det startet jeg å slanke meg og trene mye. det startet med at jeg sluttet å spise lunsj på skolen, jeg kastet den i buskene på skolen, og hvis jeg ikke rakk det, gjemte jeg matpakka på rommet mitt. Jeg ble litt bedre i ca 5-7 mnd uten profesjonell hjelp, men på grunn av mye familieproblemer og angst startet dette igjen. Jeg forstår at det jeg holder på med nå er helt ute av kontroll fordi jeg ikke klarer å tenke på noe annet enn mat. Tanker om mat og om hvor mye jeg hater meg selv har tatt over livet mitt nå og jeg er veldig sliten. Jeg knekker sammen bare av å se meg selv i speilet på de verste dagene. Når jeg ikke spiser føler jeg meg bra, det er sykt, men det føles som om jeg har gjort noe kjempebra. Når jeg spiser blir jeg kvalm og føler meg forferdelig. Fordi jeg er normalvektig, vet jeg ikke om jeg kan ha en spiseforstyrrelse. men hvis det går an, tror jeg at jeg har det.

SVAR

Besvart 08.04.2020 16:03:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
account_circle