Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke fortelle familien at jeg spiser lite og er deprimert.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 16 år gammel jente og i det siste har jeg sliter med å spise. Jeg vet at jeg må spise det er bare det at jeg aldri er sulten. Familien min og vennene mine begynner å bli irritert og tror jeg kanskje holder på å få spiseforstyrrelser. Jeg vet det ikke er det for jeg passer jo på å få i meg noe fordi jeg vet det er farlig å ikke spise. Jeg tror det kommer av at jeg er litt deprimert. Lysten min til å spise har helt forsvunnet siden jeg startet å føle meg depressiv. Jeg føler rett og slett at jeg ikke fortjener mat. Jeg er redd for hva foreldrene mine kommer til å si om jeg forteller dem dette så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg er sliten konstant og med null matlyst så jeg skjønner at de er bekymra men jeg vet hva som er inni hodet mitt og det er bare mørke. Jeg vil ikke skuffe familien ved å si at jeg tror jeg er deprimert men samtidig har dette gått litt langt. Jeg har begynt med selvskading igjen og vet derfor ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler jeg må klare alt

SVAR

Besvart 15.04.2020 21:00:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
account_circle