Hopp til hovedinnholdet

Jeg spise mindre, blir kvalm av mat og er uvel, hva er galt med meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg sliter veldig med å få i meg nok mat og jeg blir kvalm av og se mat. Jeg er ekstremt kresen på mat og jeg kan sitte lenge å pirke ut de tingene jeg ikke liker med maten, det kan være en bitteliten ting som man ikke en gang kan se men jeg merker det med en gang. Jeg har vert det siden jeg var liten men det har blitt verre nå, jeg klarer aldri å spise meg mett lenger jeg blir kvalm når jeg har spist bare en liten bit og da slutter jeg å spise også sier jeg bare takk for maten fordi jeg ikke klarer mer. Akkurat da er jeg ikke sulten men når jeg går ned på rommet så blir jeg sulten men jeg blir kvalm av tanken på mat. Jeg har gått ned i vekt og beltene som passet før passer ikke lengere, jeg blir svimmel hver gang jeg reiser meg opp og har nøtt til å sette meg ned igjen for å ikke besvime og jeg er sliten hele tiden:/. Vennene mine sier at jeg har spiseforstyrrelse men jeg håper jeg ikke har det:/ vet dere hva det er som er galt med meg?

SVAR

Besvart 15.04.2020 21:06:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hva påvirker matlysten?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker DIN matlyst.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle