Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fastet og gått ned mye i vekt. Hvordan kan jeg gå ned mer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har fått spørsmål fra mine nærmeste venner om alt går bra med meg og om jeg i det heletatt spiser. Jeg har gått ned fra 72 til 60 kg og vil enda gå ned et par kg. Jeg lastet ned en app der man kan telle hvor mange timer man faster og viste dette til vennene mine. I starten ble de med på å faste, men nå er de bare bekymret for meg. Jeg sier at jeg et frisk, men de sier at anoreksi er en sykdom man aldri kan bli 100% frisk fra. Saken er at i det siste har jeg blitt mer og mer oppmerksom på hva jeg spiser, hvor mye og kaloriene på maten. Grunnen til at jeg begynte å gå ned i vekt var for å gjøre om kostholdet å føle meg bedre ved meg selv. Men nå er jeg bekymret for om alt dette begynner å gå for langt. Jeg har lyst til å få en tynnere mage å etter hvert muligens bygge muskler. Menstruasjonen min er nå snart 40 dager forsinket og begynner å bli bekymret for hvorfor. Folk tror det er pga at jeg spiser for lite. har jeg spiseforstyrrelser?Og hva kan jeg gjøre for å gå ned minst5kg?

SVAR

Besvart 15.04.2020 21:37:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle