Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp fra mamma etter måltider fordi jeg er ukomfortabel.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er 17 år, blir 18 snart, og er 164cm høy. Jeg veier 44kg, og jeg kan vell ikke si at jeg har et helt vanlig forhold til mat. Det har blitt mye bedre, ettersom jeg har litt med anoreksi siden 2016. Jeg vil ikke kalle meg selv syk nå, men selvom jeg spiser mat nå, og jeg syns det er godt, så føler jeg meg alltid ukomfortabel etter jeg har spist. Jeg må alltid snakke med mamma etter jeg har spist, for å få en bekreftelse på at det går fint. Jeg vil jo ikke at det skal være sånn hele tiden, at jeg må ringe eller snakke med mamma etter jeg har spist.hver gang etter jeg har spist eller drukket, så gulper jeg opp mengder med mat. Jeg lurer på hvorfor det er slik? Enten jeg er allergisk mot noe, eller så er det noe i hjernen som bare vil bli kvitt maten? jeg vet ikke. Men jeg har aldri slitt med bulimi eller noe oppkast. I det siste har jeg vært veldig opptatt av å bli frisk og veie mer, men nå "savner" jeg litt å være "anorektiker". Savner kontrollen, være flink, være tynn.

SVAR

Besvart 17.04.2020 20:55:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
account_circle