Hopp til hovedinnholdet

Er dette tegn på spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg tror jeg begynner å få spiseforsyrrelser. Jeg spiser mye mindre. Blir kvalm av å spise, som om jeg nesten spyr. Klarer aldri å konsentrere meg. Er sliten hele tiden. Har gått ned i vekt. Og jeg trener mye mer enn det jeg gjorde før. Jeg føler jeg må trene, ellers skader jeg meg som straff. Kan dette være tegn på spiseforstyrrelse? Dette startet da jeg gjorde noe skikkelig dumt på skolen for noen måneder siden.

SVAR

Besvart 25.04.2020 12:42:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle