Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått ned mye i vekt, hvor mye skal jeg spise og ikke telle kalorier

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har ca. 10-12 treningstimer i uken der jeg trener omtrent hver dag. To til tre av øktene mine er styrke, 2 er harde intervalløkter og resten er langrenn og løpetreninger. Jeg har slitt litt frem og tilbake med spiseforstyrrelser de siste tre årene. Etter jul ble det ganske ille. Da telte jeg kalorier, lot aldri meg selv spise mer enn 1800 per dag selv om jeg trente to ganger daglig og klokken min viste at jeg forbrant rundt 3000. De siste tre månedene har jeg gått ned ca 10 kilo (fra 58 til 48kg). Er 163 cm lang. Nå har jeg fått et bedre forhold til mat og kalorier, og prøver hver dag å gjøre det bedre. Nå fokuserer jeg på å bygge litt mer muskler. Derfor lurer jeg på om det er nok for meg å spise 2000 kalorier om dagen, og om jeg vil kunne klare å bygge muskler med dette? Hvor mye trenger jeg å spise? Også lurer jeg på om dere har noen tips til å slutte å telle kalorier? Jeg har lyst og føler jeg er klar, men jeg kommer meg aldri videre fra den tanken.

SVAR

Besvart 28.04.2020 21:27:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle