Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gå ned i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg begynner å bli ganske lei av kroppen min, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Er 179 og veier ca 72 kg, men vekta mi går opp og ned hele tiden. Jeg vil bare veie mindre, men vet ikke hvordan. I tillegg ser jeg veldig tjukk ut og jeg hater det. Jeg trener mye, og spiser som regel ganske sunt. I blant synes jeg at jeg spiser ganske mye, mens andre ganger spiser jeg nesten ikke noe. Det hender også at jeg kaster opp maten, men det skjer ikke så ofte. Jeg vil bare vite hvordan jeg kan få et bedre forhold til mat og kroppen min, og også helst hvordan jeg kan gå ned i vekt og bli tynnere uten å miste muskler. Jeg har ikke lyst til å snakke med familien min om det, og føler ikke det er noen andre som heller ville forstått om jeg prøvde å snakke med dem. Fordi jeg har det som regel ganske bra, mens andre ganger føles alt bare så dritt.

SVAR

Besvart 03.05.2020 17:52:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
account_circle