Hopp til hovedinnholdet

Vi har dårlig råd og mamma kjøper ikke næringsrik mat, er frustrert.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg bor sammen med mamma (aleneforsørger) og broren min. Jeg har ikke tid til å skaffe jobb (det vil gå hardt utover skolearbeidet+ vi bor ikke santralt nok - bensin koster) Hjemme har vi generelt dårlig råd og det er såvidt at endene møtes. Samtidig, har jeg det siste året generelt begynt å ta vare på kroppen/ trene og ønsker å spise mer sunt og varriert. Men når for tiden har vi såvidt råd til noen ting og jeg føler meg veldig frustrert. Mamma sier hun ikke har råd til å handle frgrønnsaker og frukt, derfor kjøper kun som oftest ( etter min mening) masse billig prossesert mat og usunne snacks. Når jeg reagerer på at hun bruker de få pengene vi har på å kjøpe slike ting istedenfor næringsrik mat, blir begge to sinte og kaller meg utakknemlig og at jeg krever "spesialmat". Men jeg får bekymringer for mitt eget og deres kosthold når de normaliserer usunne matvaner. Hvordan kan jeg jeg få dem til å skjønne at vi bør handle sunt istedenfor pølser, kneip,kjeks og billig syltetøy

SVAR

Besvart 12.05.2020 09:08:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

10 tips til sunn og billig mat

Det kan fort bli dyrt hvis vi skal prøve å velge sunn mat når vi handler. Her får du 10 tips til hvordan du kan tenke smart i matbutikken - og gjøre sunne valg uten å tømme lommeboka helt.

 

Les mer
account_circle