SVAR
Besvart 07.05.2020 15:23:15
Hei!
Hvis du går inn på www.kostholdsplanleggeren.no, velger "sammenlign matvarer", så kan du søke opp pasta, velge ukokt/tørr og der kan du velge å legge inn enten som gram eller dl. Da får du opp antall kalorier.
Der står det forøvrig oppgitt at 1 dl (tørr) pasta tilsvarer 35 g. Vi må snu om på regnestykket, og det gjør vi på denne måten: 100 / 35 = 2,86.
1 dl x 2,86 = 2,86 dl
100 g pasta er det samme som 2,86 dl.
En normal porsjon pasta er ca 75 g (tørr/ukokt).
75 g er det samme som ca 2 dl.
2-3 dl ferdig kokt pasta er ca 1 dl ukokt, altså rundt 35 gram. Det tilsvarer 127 kalorier.
Nå ble det veldig mye tall her, og hvis man ikke er så stødig i matte så er det ikke så enkelt. Jeg vil råde deg til å ikke fokusere så mye på kalorier og mengder i gram og dl. Søk opp "tallerkenmodellen" på nett, og se hvordan man burde fordele matvaregrupper på tallerken. Der vil du se at 1/3 av tallerken skal være med pasta. Det er mye enklere å tenke slik enn å regne på alt man spiser.
Vennlig hilsen
klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.
Les mer
attach_file
De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?
Les mer