Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker ofte at om jeg spiser noe så legger jeg på meg, burde jeg stoppe

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har gått ned ganske mye på et år. De siste månedene hqr tankene rundt mat blitt verre. Jeg går på bup for gad. Jeg veier 67kg og er litt over 170 høy. Veide 82 kg for et år siden. Nå prøver jeg å spise dette 3 knekkebrød til frokost med et glass Biola, eller 65 g frokost blanding, med 2,5 dl melk. Til lunsj et eple helst, noen ganger med et knekkebrød. Middag vanlig. Ikke kvelds.Holder meg het unna smør, og ris og helst pasta. Og leverpostei. Og potetgull og fett generelt. Teller kalorier i det meste og en eller annen grunn regner jeg mye på det. Ofte tenker jeg at hvis jeg spiser dette så legger jeg på meg. Eller hvis jeg ikke går tur nå kommer jeg til å legge på meg. Vil helst fortsette å gå ned. Prøver å gå lange turer opptil to timer for å ikke få dårlg samvittighet. Disse tankene føles veldig likt som da jeg hadde ocd. Bare nå klarer jeg ikke stå i mot. Flere har bemerket seg vektnedgangen og er sier jeg må stoppe nå. Burde jeg? Føler jeg fortsatt har en stor mage som før

SVAR

Besvart 13.05.2020 20:56:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
account_circle