Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hordan jeg kan gå opp i vekt? skal jeg trene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har strevd med mat lenge. Er en liten og tynn jente som veier 41 kg. For meg er dette et stort framskritt da jeg veide 34 kg for noen måneder siden! Jeg har lyst til å endre måten jeg lever på, og begynne å spise mye. Det er da to ting jeg strever med: jeg er ekstremt kresen, og jeg trenger tips til feit mat, kresne folk som meg kan spise. Helst variert. Det andre er at jeg er redd for å bli tykk og overvektig... både mamma og pappa er overvektige. Mamma var slank helt til 20-åra. Er det lurt av meg å trene dersom jeg ønsker å gå opp i vekt? Kan dette føre til spiseforstyrrelser? Jeg føler meg også hjelpesløs i blant, og jeg har et visst behov for hjelp og oppmerksomhet. Har flere ganger tenkt på å ta «nesten» selvmord for at folk skal skjønne alvoret. Jeg liker ikke å snakke med noen om hvordan jeg har det. En av grunnene til det er at jeg ikke vet hvordan jeg setter ord på hvordan jeg har det, og at folk skal synes jeg overdriver og er egoistisk. Jeg har også sosial angst.

SVAR

Besvart 28.06.2020 21:38:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle