Hopp til hovedinnholdet

Er jeg undervektig? Har vansker med å gå opp i vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 14 og blir 15 i desember. Jeg veier 49 kilo og er 165 cm lurer på om jeg er undervektig. Jeg har vansker med å gå opp i vekt selv om jeg spiser mye, men det skjer ikke så veldig mye forandring. Jeg har trent i svømming i 7 år og spiser sunt i ukedagene og spiser godteri i helgene. Jeg spiser frokost lunsj og middag. ( jeg bruker vanligvis å ikke være sulten på kveldene) Jeg bruker også å spise mat når det har gått 3 timer etter det forrige måltidet Jeg spiser frukt og jeg tar vitaminbjørner. Jeg tar også magnesiumtilskudd fordi jeg har for lite magnesium og jeg får krampe. Jeg har vært hos legen og fått det sjekket. jeg vet ikke om det har noe med vekten å gjøre

SVAR

Besvart 28.08.2020 12:39:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig hva du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle