Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker mye på kosthold og mengde mat.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg holdt på å få en spiseforstyrrelse. Jeg sultet meg ikke, men jeg telte kalorier, unngikk alt sukker og dårlig fett, og spiste litt mindre enn jeg burde. Har klart å bli bedre av meg selv, og teller ikke kalorier like mye lenger. Men jeg har et vanskelig forhold til mat. Jeg tror jeg spiser en normal mengde mat og jeg har et sunt kosthold, men jeg er livredd for å legge på meg og for å gå ned i vekt. Får sykt dårlig samvittighet når jeg spiser noe usunt, som jeg bare gjør på lørdager og litt på søndag. Får dårlig samvittighet av å spise ting som brunost og syltetøy også. Hvordan kan jeg bli kvitt dette? Er 20 godteri biter og 2-3 pizzastykker for mye på en dag? Av og til drikker jeg 1-2 glass brus i tillegg til dette. Tenker mye på vekt og hvor mye jeg spiser, men jeg har blitt litt bedre enn jeg var. Noen ganger føler jeg at jeg er tjukk og må spise mindre, mens andre ganger føler jeg meg for tynn og at jeg må spise mer.

SVAR

Besvart 03.11.2020 07:45:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle