Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig tynn, er det normalt? Ønsker å legge på meg litt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 14 år. Jeg er 1.61 høy og veier kun 37/38kg. Jeg trener mye og spiser til jeg er mett. Jeg er veldig tynn. Venner har kommentert at jeg har tynne bein og er generelt veldig tynn. Har fått kommentarer som har du en spiseforstyrrelse og spiser du ikke. Dette preger meg ikke veldig mye, men merker at jeg blir lei meg. Jeg lurer på om 37/38kg er normalt for alderen min? Er det noe jeg kan gjøre for å ikke være så tynn? Jeg har også veldig småe pupper, vertfall i forhold til vennene mine. Jeg er egentlig fornøyd med kroppen min sånn den er, men ønsker selvom å legge på meg litt for å få en mer normal vekt. Hilsen jente 14 år.

SVAR

Besvart 03.01.2021 08:44:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig hva du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle