Hopp til hovedinnholdet

Er det lurt å forsøke å gå ned i vekt for meg som 14 åring?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heii. Jeg er 170cm høy og veier ca 76kg. Jeg har lyst til å gå ned i vekt. Man ser ikke så godt på kroppen min at jeg er overvektig. Men jeg lurte på om det var lurt å begynne å trene og spise sunnere? Selvfølgelig er det jo lurt, men siden jeg bare er 14 år, kan det jo bli til en spiseforstyrrelse. Men jeg vil gå ned i vekt for å føle meg mer komfortabel og bli sterkere.

SVAR

Besvart 27.02.2021 10:40:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg veier for mye – hva skal jeg gjøre?

Det kan ta tid å gå ned i vekt. Det viktigste er å ta alle de små stegene mot en sunnere livsstil. Her er noen tips og råd.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Slik får du motivasjon til å trene

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

 

Les mer
attach_file

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Økt muskelstyrke kan være med å forebygge skader, og gjør oss i stand til å takle hverdagens oppgaver bedre. Her finner du øvelser du kan gjøre hjemme.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle