Hopp til hovedinnholdet

Hva er bullemi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) Jeg lurte på en ting;) Det er en jente i klassen min som siar at hun har bullemi, men hun spiser jo hele tiden? Hva er bullemi?! Hun sa hun hadde det fordi hun ville bli tynn og at hun kastet opp ca 2 ganger dagli! Hva kan jeg gjør for å hjelpe henne?? :D -Klem Jente 14

SVAR

Besvart 28.11.2010 16:55:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle