Hopp til hovedinnholdet

 Spørsmål om sjelden menstruasjon, trening og kosthold. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg sliter med manglende menstruasjon. Jeg har mensen kanskje 3-5 ganger i året, som vil si at det som regel alltid går mer enn 2 mnd mellom hver gang. Flere ganger har det også gått rundt 6 mnd mellom. Mye trolig er dette pga overtrening/mye trening i store perioder. Men jeg lurer på om det er slik at dette kan være årsaken da jeg spiser nok i løpet av dagen ellers. Jeg er ikke undervektig (men har nokså lav fett%, tror jeg), så jeg får i meg nok næring og kalorier. For å summere opp, er det mulig at grunnen til manglende menstruasjon er at jeg trener for mye selv om jeg spiser nok? For jeg tenker egt at det kommer av at du ikke får i deg nok mat, og i sammenheng med spiseforstyrrelse osv, men er dette tilfellet?

SVAR

Besvart 29.05.2017 15:15:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
account_circle