Hopp til hovedinnholdet

Sliter med tanker og følelser i forhold til mat og vekt. Er mye sulten.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg sliter ganske mye med forhold til mat og merker det begynner å bli ganske slitsomt. Jeg har gått ned nesten 20 kg (var overvektig frem til for sånn et år siden) og vil si at jeg egentlig har en god vekt i forhold til høyde (163 cm og 54 kg) Det jeg har merket veldig i det siste er at jeg er konstant sulten og har også en sånn merkelig følelse i øvre del av magen som ikke minner meg om sult. Jeg har hørt om sånn «ekstrem sult» etter at man har spist for lite over en periode (noe jeg vet jeg har) og jeg lurer på om det faktisk er en ting? Jeg tenker veldig mye på mat og er mye sulten, i tillegg til at jeg i det siste også ikke har følt meg fornøyd og tilfredsstilt etter et måltid. Det jeg har lest om ekstrem sult er at man bare må spise og spise til man er «mett i hodet også» men er det egentlig så bra det heller, fordi for at jeg skal bli fornøyd og ikke vil ha mer mat må jeg spise mye mer enn jeg egentlig trenger. Jeg skjønner ingen ting, så ville satt stor pris på svar!

SVAR

Besvart 27.08.2019 21:57:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle