Hopp til hovedinnholdet

Spiser jeg nok? Har gått ned i vekt!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 16 (blir 17) år og jeg sliter litt med hva jeg skal spise hver dag. Jeg har slitt litt med overvekt men jeg har gått ned i vekt. Jeg veier 60 kg og ca 172cm høy. Jeg vet ikke helt hvor mye jeg bør spise, og jeg vil vite om det jeg spiser nå er bra, for å holde en normal og sunn kropp. Frokost: 3 Husmann Knekkebrød med makrell i tomat m/ agurk, eller kalkun skinke pålegg/ eller 80 gram Havregryn m/ litt lettmelk. Lunsj: 3 eller 2 knekkebrød med eggerøre(2 egg) og vann/ eller en yoghurt av noe slag/ eller 80g Havregryn m/ melk Middag: spiser jeg det jeg får servert, men liten porsjon. Jeg spiser ikke alltid kveldsmat men hvis jeg gjør så spiser jeg 2/3 knekkebrød med skinke. Jeg er veldig redd for å spise for mye, så jeg spiser ikke særlig godteri og annet usunt, fordi jeg får dårlig samvittighet etter jeg har spist noe usunt. Jeg er redd for å gå for mye ned i vekt, men jeg er også redd for å legge på meg. På fritida er jeg greit aktiv med venner. Takk for svar.

SVAR

Besvart 20.06.2020 10:44:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle