Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha tilbake livet jeg hadde før jeg brydde meg om hva jeg spiste.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har slitt med mat og kosthold generelt siden jeg var 16 år, men det ble ille sommeren når jeg var 17 år (2017). Når det først startet spiste jeg utrolig lite og gikk ned en del kilo, men det har blitt bedre gjennom årene. Nå i det siste klarer jeg å spise, men jeg føler meg fullstendig jævlig etterpå, og blir redd for å bli tjukk av det jeg har spist, uansett hva det enn skulle være. Jeg har prøvd å fikse problemet mitt, men ingenting fungerer. Jeg klarer ikke å fokusere på noe annet enn det, så studier og hverdagsliv blir utrolig vanskelig hele tiden. Kan ikke snakke med foreldrene mine om det en gang eller venner/kjæreste, for da får jeg bare vite at jeg er fin som jeg er, noe som gjør meg bare sur. Føler ingen forstår meg i det hele tatt. Jeg har lyst til å kunne få tilbake livet jeg hadde der jeg ikke brydde meg om absolutt hva jeg fikk i meg hele tiden. Har jeg en form for anoreksi? Hva skal jeg gjøre? Takk på forhånd for svaret! Mvh Jente, 20 år

SVAR

Besvart 05.07.2020 19:43:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle