Hopp til hovedinnholdet

Jeg savner en liste/oversikt over hvor energieffektiv ulike transportmidler er.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skulle gjerne vært miljøvennlig i større grad, men har dessverre for lite kunnskap. Jeg savner en liste/oversikt over hvor energieffektiv ulike transportmidler er. Jeg vil gjerne kunne sjekke for eksempel: lønner det seg å kjøre full bil fremfor tog/buss? Eller: jeg kjører moped til skolen om sommeren, hvor mye energi brukes da sammenliknet med å ta bussen? Mange tilfeller er jo i gråsonen (buss fremfor tog? Elbil fremfor scooter?), og i tillegg kommer miljøkostnadene ved å produsere transportmidlene (jeg har hørt at å bygge toglinjer er veldig miljøforurensende i dette fjellandet). Mange ungdom hadde nok vært mer miljøvennlige hvis de visste mer om produksjonen bak ulike produkter. Jeg savner også en liste over ulike klesmerker som skader miljøet mindre enn andre, og over miljøverstingene. Er det f.eks sant at dyre klesmerker alltid er best for miljøet? Nettet sier mye rart, men ikke alt samsvarer... Tusen takk! Digger denne siden :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du bryr deg, og at du vil finne ut mer om hvilke miljøvennlige valg du kan ta. På nettsiden  www.gronnhverdag.no/

finner du masse informasjon om det du lurer på. Du kan sjekke utslipp fra ulike transportmidler og du finner lister over etiske klær og produkter.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø