Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg jobbe frivillig med dyr?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!Jeg elsker dyr, og jeg har lyst å jobbe med dette når jeg blir eldre. MEN, jeg vil hjelpe til nå også. Jeg vet dette ikke er gode eksempler, men i filmer har jeg sett barn på sånn 12-14 alderen hjelper til på et dyrlegesenter eller noe, og i tegneserier at de hjelper dyrleger (akkratt som de var "dyrepleiere",akkurat som lege og sykepleier på sykehus for mennesker) men er slike småjobber (trenger ikke nødvendigvis lønn for det) mulig for tolv åringer som meg? Eller for eksempel noen sommerjobber, får i sommerferien har jeg lite å gjøre når alle mine venner er på ferie og foreldrene mine på jobb. Og det eneste broren min faktisk gjør, er å spille Playstation. Jeg blir så frustrert, får jeg har så lyst å være sånn "dyregeni" på en måte, får alle på mitt trinn vet jeg elsker dyr, og tror jeg er en dyreekspert, og jeg vil være det også, men jeg vil lære det muntlig og bli vist det, og ikke bare lese i masse bøker. Jeg har så lyst å bli flink med dyr!livet mitt er dyr! Please hjelp :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du har lyst til å hjelpe dyr. Det er viktig!

Jeg tror dessverre at sjansene er ganske små for å jobbe som frivillig hos en veterinær. De trenger som regel bare utdannede folk.

Derimot vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge eller Foreningen for omplassering av dyr (FOD). De tar ofte imot frivillige eller kan fortelle deg om andre steder i ditt nærområde der du kan jobbe frivillig. Dyrebeskyttelsens lokallag finner du her.

Vil du jobbe med dyr i fremtida, finner du også en oversikt over relevante yrker her.

Stå på og lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø