Hopp til hovedinnholdet

Bør man bruke jakke med ekte pels?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg kjøpte meg vinterparkas fra merket Woolrich i høst. Den har ekte pels på kragen, noe jeg også var bevvist på da jeg kjøpte jakken. Jeg ville helst ha fuskepels, men så ble det til at jeg kjøpte den likevel, etter mye om og men og da jeg hadde veldig lyst på woolrich, men ikke fant den med fuskepels. Syntes jakken var så fin. Vet jeg ikke har noe jeg skulle ha sagt, egentlig, fordi jeg selv tok dette valget og bestemte meg for å kjøpe en vinterparkas med ekte pels. Jeg kommer helt sikkert til å få en del komentarer tilbake på det, også her. Men ja, jeg angrer noe sykt. Jeg har vondt i magen og dårlig samvittighet hver eneste dag. Jeg er flau over å gå med jakken fordi jeg føler meg som en fæl person. Samtidig føler jeg meg dum, fordi det som sagt er jeg som tok dette valget, og det bare er 2 måneder siden jeg kjøpte jakka. Har så vondt i magen og tenker så mye på det nå, at den eneste muligheten jeg ser er å selge den på Finn. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er i tvil om hva du skal gjøre med jakken din, og du spør om du bør selge eller beholde jakken.

Først og fremst vil jeg rose deg for refleksjonene dine, jeg synes det er kjempe flott at du tenker igjennom valget ditt om å kjøpe en jakke med ekte pels. Du sier at du føler deg som en fæl person, men de refleksjonene du beskriver kommer absolutt ikke fra en fæl person. Jeg oppfatter deg som en person som er opptatt av dyrevelferd, en person som ønsker å gjøre det rette. Vi kommer alle opp i situasjoner hvor vi må gjøre et valg, og hvor det er mange hensyn å ta. Da blir det lett å gjøre ting som vi angrer på i etterkant, og det er mulig at dette er en slik erfaring for deg. Det er ikke noen god følelse å kjenne på anger, og det virker som om dette er noe som virkelig gnager på samvittigheten din.

Når man kjøper seg en jakke, så har man jo lyst til å føle seg vel i den og ikke få vondt i magen. Dersom du får dårlig samvittighet av å bruke den, kan du jo vurdere å selge den og bruke pengene til en annen jakke du føler deg vel i. Eller er det slik at du egentlig har lyst å gå med jakken, men er redd for å få negative kommentarer? Det viktigste er at du selv tar det valget som er riktig for deg, selv om det valget kan skape reaksjoner fra andre. Er det noen du kan diskutere valget ditt med, så det blir litt lettere? En venninne, kanskje, eller en voksen?

Jeg håper dette svaret har gitt deg litt hjelp til å ta en beslutning som du blir glad for.


Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø