Hopp til hovedinnholdet

Hvordan "adoptere" en ape

Jente 14 år
 

Spørsmål
  • Jeg vil gjerne finne et sted hvor jeg kan "adoptere" en ape. (Spiller ingen rolle hvilket rase) en spesifik ape skal bli beskyttet for at mennesker skal kunne skade den i naturen. Men jeg vet ikke hvordan.... Den må kunne være fri uten att mennesker skal skade den eller at den blir fanget. Jeg vil gjerne kalle apen min.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I mailen din forteller du at du gjerne vil adoptere en ape. Det er viktig for deg at apen du adopterer blir beskyttet fra mennesker som vil skade den, og at den ikke blir holdt fanget. Det er fint å høre at du er interessert i vern av dyr og jeg synes det er flott at du ser verdien i å ta vare på andre levende vesner.

Jeg vet ikke så mye om hvordan en går frem når en ønsker å adoptere en ape så jeg gjorde et nett søk og fant denne nettsiden: www.apeactionafrica.org/. Det står på nettsiden at dersom du adopterer en ape vil du blant annet få bilde og biografi til apen du adopterer. Jeg vil tro at det finnes flere slike nettsider, så du kan jo søke litt selv også.

Siden det er mulig noen av nettsidene er useriøse og ute etter å svindle penger, tenker jeg det er lurt at du sender en mail og stiller litt mer spørsmål om organisasjonen og deres arbeid før du bestemmer deg for om du vil adoptere og i så fall fra hvilken organisasjon. 

Håper dette svaret var til litt hjelp for deg. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø