Hopp til hovedinnholdet

Fritidsaktiviteter rettet mot miljø og kunst

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år som har tenkt på å melde meg inn i en organisasjon eller lignende, men vet ikke hva... Jeg er interessert i miljø og lurte på om dere kanskje vet om noen fine organisasjoner i oslo/bærum som man kan melde seg inn i for å drive med dette - hva man gjør dere; møter, eller andre ting for å bedre miljøet... Vil ha noe å "fylle" hverdagen min med annet enn skole, jobb og venner. Fritidsaktiviteter som inneholder er ikke aktuelt da jeg har treningsforbud, men vil gjerne gjøre noe mer... Er også interessert i mye innfor tegning, brodering, håndarbeid etc og om dere vet om noen grupper organisasjoner som driver med dette kunne det vært fint! Har prøvd å finne noe på nettet, men vanskelig. I tillegg er jeg litt interessert i planter og blomster - eller i allefall å lære mer om dem! Tusen takk for alle svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er hyggelig å høre at du er interessert i aktiviteter rettet mot miljø. 

NOAH er en organisasjon som jobber for dyrs rettigheter. Du kan melde deg inn som medlem og være med på å støtte. Ved å være medlem kan du delta på ulike møter og engasjere deg gjennom demonstrasjoner, skolearbeid eller lignende.

Natur og ungdom er en annen organisasjon som er fin å involvere seg i. De har kontor i Oslo og flere sommerleire du kan dra på. Det er en utrolig sosial organisasjon for ungdom! 

Du kan også ta kontakt med DnT ung. De tilbyr flere turer i løpet av sommeren dere du lærer mye om natur. Organsiasjonen engasjerer seg ikke like mye i miljøproblemer, men det er en fin måte å møte andre mennesker på! 

Når det gjelder aktiviteter rettet mot kunst anbefaler jeg deg å ta kontakt med MAYA Musikkskole og kulturskole. De har tilbud for kunst, dans og musikk! 

Her er et par linker:

www.dyrsrettigheter.no/aktiv/

nu.no/aktivistsidene/

www.dnt.no/ung/

www.aktivioslo.no/presentasjon/maya-musikk-og-kulturskole/

Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 

Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Miljøinformasjon

Malepensel som skriver ordet "info" (colourbox.dk)

I 2004 ble det innført en lov om rett til miljøinformasjon. Loven gir forbrukere rett til opplysninger både fra offentlige myndigheter og private virksomheter om forhold som har betydning for miljøet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø