Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne bli politisk aktiv men er redd for hva foreldrene mine vil si

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 16 år som har lyst til å bli politisk aktiv. Jeg har brukt laaang tid på å finne hvilket parti som er best for meg og kommet fram til MDG og ungdomspartiet deres. Problemet er at foreldrene mine er frp-folk og klikker helt bare jeg nevner mdg og det de står for. jeg tror foreldrene mine kommer til å bli veldig sinte om jeg drar på et møte med mdg. jeg vil gjerne være aktiv der men vil ikke ødelegge forholdet med foreldrene mine, det kommer til å bli veldig ille. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har lyst å bli politisk aktiv og at du har tenkt så lenge på hvilket parti du ønsker å engasjere deg i. Diskusjoner rundt politikk og ulike politiske partier kan engasjere mange og de fleste av oss har ofte en mening om det.

Du forteller at du tror at foreldrene dine kommer å bli veldig sinte på deg om du velger å engasjere deg i ungdomspartiet til MDG. Er det sånn at du har snakket med dem om dette? Eller tenker du at de blir sinte på deg fordi de tidligere har uttrykt at de er uenig med politikken? Det kan jo være foreldrene dine kan se det på en litt annen måte dersom du setter deg ned med dem og forteller hvor viktig dette er for deg, og at du har tenkt lenge på hvilket parti du ønsker å engasjere deg i. Jeg tror det er mange foreldre som ville vært stolte over barna sine dersom de ønsket å engasjere seg i samfunnet og bli politisk aktiv.

Du skal ikke behøve å sitte med følelsen at du ødelegger ditt forhold med foreldrene dine fordi du ønsker å bli politisk aktiv i et annet politisk parti enn dem. Jeg tror det er viktig at du gir foreldrene dine en sjanse til å ta deg på alvor, ved at du snakker med dem på en ordentlig måte og viser at dette er viktig for deg. Hvis du synes det er vanskelig å ta opp temaet med foreldrene dine, kunne du jo ha vist dem denne mailen?

Jeg synes du er veldig tøff som ønsker å gå dine egne veier, og jeg tror også at foreldrene dine etter hvert vil kunne se hvor flott det er at du engasjerer deg.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø