Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg studere om jeg vil være leder i en miljøorganisasjon?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Hva kan jeg studere om jeg vil være leder (prosjektleder osv) i en miljøorganisasjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det fins mange typer lederjobber. Noen ledere trenger økonomisk bakgrunn/tallforståelse. Andre kan ha andre utdanninger og ha en økonomistab som har egen økonomisjef. Du kan også være leder i mange slags ulike avdelinger. Så et godt tips generelt, er å utdanne deg til noe innen feltet som du blir en ekspert på.

Ofte er det vanlig å ha en utdanning i bunn, og så etterutdanne seg på lederkurs, eller få såpass med erfaring gjennom jobb at man kan få lederansvar.

I ditt tilfelle vil det for eksempel være fint med en utdanning innen økonomi og ledelse, politikk og samfunn, miljø eller et realfag som fysikk, biologi eller lignende. Det finnes sikkert flere alternativer også.

Det er også en stor fordel hvis du har erfaring fra organisasjonsarbeid. Det kan altså være lurt å bli aktiv i en organisasjon som arbeider innen miljøfeltet. Finn flere av dem i artikkelen under svaret.

Det er med andre ord veldig mange veier du kan gå. Vi anbefaler at du kontakter noen av disse organisasjonene du er interessert i, og spør dem hva de ville likt å se av utdanning hos en leder. Du kan også lese på utdanning.no om ledelse. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø