Hopp til hovedinnholdet

Mennesker vs. dyr.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er litt usikker på om det var riktig valg av emne, men det var det nærmeste jeg kom. Spørsmålet mitt er: hvorfor mener vi mennesker at vi er så mye viktigere en dyr? Jeg mener; mange ganger når vi ser nataturkatastrofer på TV, snakker alle om de stakkars menneskene som vlir drept og hjemmeløse. Så klart er det veldig synd på dem, men tenker noen på dyrene? Hva med alle dyrene som blir drept! Jeg så en video fra flommen i Australia, for en stund siden. En dame ble heist opp i et helikopter, og under armen bar hun en hund. Uten forvarsel mistet hun grepet på hunden, og den ble revet med strømmen. Jeg ble utrolig lei meg da jeg så det, men foreldrene mine sa bare; bra det ikke var damen! Jeg blir så sint! Hvorfor er damen viktigere en hunden? Det finnes mange liknende eksempler. I Japan er det sikkert mange dyr som blir drept, men vi bryr oss kun om menneskene! Jeg er like glad i katten min som foreldrene mine. Nå høres jeg sikkert veldig hjerteløs ut, men ikke misforstå. Jeg synes også synd på menneskene, jeg syns bare det er litt for lite fokus på alle dyrene! Hvorfor er det sånn?!?! Hilsen desperat dyreelsker!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at du tenker slik. Det kan virke kynisk, men sånn er det når vi mennesker står på toppen av næringskjeden. Selvfølgelig har vi mennesker ingen rett i å verdsette våre liv høyere enn livet til dyrene, men slik er nå vi menneskene i tankegangen vår - vi er egoistiske og selvsentrerte. Det rare er at vi er helt avhengig av alle disse dyrene, men det tenker vi kanskje ikke på når katastrofen inntreffer.

 

Jeg synes det er flott at du har dette engasjementet for dyra. Kanskje du skal vurdere å engasjere deg i en eller annen dyrevernorganisasjon?

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø