Hopp til hovedinnholdet

Jente,13, sliter med dårlig selvtillit, spiseproblematikk og selvskading

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente på 13 år, som sliter med selvtilliten. Jeg får ofte høre at jeg er feit, som oftest av gutter. Det sårer meg veldig, og ender hver gang med at jeg gråter og kutter meg. For snart ett år siden sluttet jeg og spise, og raste ned i vekt, og etter noen samtaler med helsesøster fikk jeg beskjed om at jeg hadde spiseforstyrrelser (Ikke i så høy grad da..) Det ble jeg faktisk litt glad for å høre, for da trodde jeg at jeg kom til å bli tynn.. Men etter noen måneder spiste jeg normalt igjen og jeg tror jeg har lagt på meg. Jeg tenker hver dag at jeg må slanke meg, men klarer ikke. Er jeg overvektig hvis jeg er 168 cm høy og veier 59.8 kilo? Hvordan kan jeg få bedre selvtillit?

SVAR

Besvart 08.06.2013 23:53:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Dette liker jeg med meg selv!

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
account_circle