Hopp til hovedinnholdet

Gutt blir mobbet hver dag, læreren bryr seg ikke

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg blir mobbet vær eneste dag på skolen. Jeg sier til læreren min at jeg blir dyttet å blitt tatt politi grep på hele tiden. Men, hun sier bare: jaja det har skjedd. Å det passer veldig dårlig å bli mobbet når pappaen min skal flytte ut også. Spørsmål: hva burde jeg gjøre med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no!

Jeg synes det er leit å høre at du har det sånn. Det at læreren din sier sånn er ikke riktig eller greit på noen måte!! Hun har rett og slett ikke lov til å si sånt! Det gjelder din skolehverdag, og du har rett til å bli tatt alvorlig, og at det skal bli satt i gang noen tiltak når du blir utsatt for sånt! Dersom ikke læreren din gjør noe med situasjonen, så synes jeg du skal si det til noen andre, og fortsette og si det til noen andre helt til det blir gjort noe som gjør situasjonen din bedre. Du kan si ifra til en annen lærer, sosiallærer, rektor eller helsesøster. Og jeg synes også at du skal si ifra hjemme!

Det at faren din flytter ut, gjør ikke at han ikke bryr seg om deg, er glad i deg og ønsker at du skal ha det bra! Han er helt sikkert interessert i å høre på deg, og forsøke å hjelpe deg til å få en bedre skolehverdag. Og det vil helt sikkert moren din og!! Snakk med dem og fortell dem hvordan ting er for deg!

Hvis det er vanskelig synes jeg du skal ta en prat med helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Ikke la det fortsette sånn som nå i hvert fall!!! Det fortjener du ikke!!!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing