Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om man må gå på videregående skole. Nå er jeg snart ferdig med ungdomsskolen og har fått tilbud om 100 % stilling på et gatekjøkken fra høsten av. På grunn av langvarig mobbing i skolen utviklet jeg posttraumatisk stresslidelse. Nå er jeg nesten frisk igjen. Hvis jeg opplever mer mobbing vil jeg kunne få tilbakefall. Dette vil jeg prøve å unngå.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er ferdig med 10 årige grunnskole nå til sommeren og skal i utgangspunktet over til Vidergående til høsten.Men mitt spørsmål er må man gå på Vidergående ? Kan skolen sende bekymringsmelding til barnevernet hvis en elev er skolelei og ikke starter på Vidergående men istenfor begynner og jobbe og trives bedre med det ? Kan foreldrene bli politianmeldt hvis en elev ikke begynner på Vgs men heller begynner og jobbe ? Kan Vidergående tvinge deg til og møte opp på skolen ? Jeg er blitt mobbet av medelever siden 3 klasse på barneskolen og har utviklet en PTSD lidelse som var skyhøy men som jeg nå nesten er blitt kvitt takket være min privat psykolog så derfor spør jeg ? Er vgs pliktig ? Hva skjer hvis jeg ikke begynner på Vgs til høsten blir da barnevernet koblet inn å blir foreldrene politianmeldt for at jeg ikke vil gå mere på skole men jobb ?Vil bare legge til at jeg har fått tilbud om en 100% stilling på Mcdonalds til høsten.

SVAR

Besvart 13.04.2016 21:55:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle