Hopp til hovedinnholdet

Opplever mobbing på håndballen og skolen – dette sliter hverdagen helt ut.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Dette har blitt min vanlige hverdag som jeg mest mulig vil prøve å unngå. Jeg går på håndball, og på treningene har jeg ofte blitt mobbet. Jentene gir meg ikke respekt, og de hakker på meg nesten hver eneste trening. Jeg føler ofte at jeg er svakere enn dem, og sliter med å ta igjen men jeg orker ikke! Noen klager på meg. Jeg har gått på håndball like mange år som dem. Jeg vil ikke gi opp! Jeg har blitt så mye bedre, at jeg gikk fra å ikke score eller gjøre noen sjanser, til å score, ta sjanser som jeg bestemte for lenge siden. Å håper ikke de misunner meg for det. Jeg prøver å få meg venner der, men ingen snakker til meg. Jeg sier hei, og ...... Jeg blir mobbet på skolen samtidig som dette skjer, og jeg står imot og tar igjen tilbake. Dette sliter hverdagen min helt ut, og får meg til å få depressive tanker, og prøver å skifte personlighet, tar på meg sminke hver dag, og merker stort sett at jeg gjør noen dumme ting jeg ikke kan noe for, og snakker litt dumt som en nerd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det høres ut som du har utfordringer både på skolen og på håndballen. Du opplever å ikke blir akseptert for den du er, og de hakker på deg på nesten hver trening. Du er sliten av å stille opp for deg selv, og nå orker du ikke å ta igjen. 

Vil si at du er veldig god til å beskrive situasjonen din. Høres ut som at dette preger hverdagen din mye. Det må være vondt å føle at du ikke kan være deg selv.

Det er bra at du står opp for deg selv ved å ta kontakt her. Å oppleve mobbing over tid gjør noe med et menneske. Og føle seg utrygg både på fritiden og på skolen, er noe du absolutt ikke burde oppleve. Mobbing er helt uakseptabelt og ingen fortjener å ha det slik.

Du har allerede tatt et viktig steg ved å ta kontakt her. Det er ofte vanskelig å fortelle hvordan man har det, men det er viktig at du ikke går med alt dette alene.

 

Du skriver ikke noe om hva du har fortalt til treneren eller lærere på skolen. Vil anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på, hvis du ikke har fortalt det allerede. Det kan være en i familien, en lærer, eller helsesøster på skolen.

Noen sier fra uten å bli tatt på alvor. Da er det bra du skriver at du ikke vil gi opp! Det er en god egenskap som du kan bruke. Si fra på nytt, du må ikke gi deg! Men husk at det er voksne som har ansvaret for at du har det bra.

For uansett om du har sagt fra eller ikke: De voksne har en viktig jobb å gjøre, sånn at både trening og skolen blir steder som du føler deg trygg.

Loven sier at elever skal bli beskyttet mot å bli mobbet på skolen. Dette betyr også at rektor har ansvar for at du har det bra på skolen. Du har rett til å få hjelp slik at mobbingen stopper. Du kan lese mer om rettigheter i skolen her: 

barneombudet.no/dine-rettigheter/mobbing/mobbing-pa-skolen-2/ 

 

Hvis det blir for vanskelig å si fra

kan du også bruke chatten på www.snakkommobbing.no - Der kan du snakke helt anonymt, uten at noen vet hvem du er. Den er åpen fra søndag til torsdag fra kl 16-21.

 

Besvart av chatte-tjenesten Snakkommobbing.no i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing