Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Jeg har blitt mobbet har prøvd alt, nå vil jeg gi opp. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 14 år. Jeg blir mobbet. Jeg har prøvd alt og det har ikke virket for å få det til å stoppe. Jeg har hatt selvmordstanker i hodet ganske lenge nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg gir opp. Livet mitt var ment for å bli miserabelt, og det ble det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i en så vanskelig situasjon. 

Det er vondt å høre at du har vært gjennom så mye og at du har det så tungt nå. Det må være forferdelig å oppleve mobbing, prøve så mye for å få det til å stoppe, men at det ikke gir forandring. Jeg kan forstå at du kjenner deg trist og kanskje kjenner følelsen av håpløshet. 

Jeg blir bekymret for deg når jeg leser det du skriver, og tenker at det er viktig at du får troen på at det vil bli bedre. Jeg håper for din del at du kan få noen å dele dette med, noen som kan høre på hvordan du har det, forstå og hjelpe deg. Når man merker selvmordstanker og har det så vondt, er det viktig å snakke med noen om det. Det er ikke alltid så lett å dele vonde tanker og følelser med andre, i hvert fall ikke hvis man har blitt mobbet, men det er viktig at du snakker med noen om dette nå. Det kan være en du stoler på, en venn eller en voksen i familien. Du kan også gå til en lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen. En mulighet er også Helsestasjon for ungdom der du bor. Ønsker du noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen på 116 111. 

Når du snakker med noen, er det også bra hvis du kan fortelle om mobbingen og at du må få hjelp til å stoppe dette. Det er viktig at mobbingen blir stoppet og du trenger ikke å kjempe denne kampen helt alene. Det finnes noen som vil forstå og hjelpe deg, ikke gi opp. 

Jeg legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info og tips. 

Ta godt vare på deg selv og ha tro på styrken du har i deg. Du er en viktig og verdifull person, ønsker deg lykke til! 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Hjelp forstørrelsesglass

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing