Hopp til hovedinnholdet

Usikker på meg selv, føler kroppspress, har dårlig selvtillit og selvbilde

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år, jeg har alltid følt at jeg ikke er bra nok, pen nok og jeg har alltid brydd meg om vekt. helt siden andre klasse har jeg veid meg ,men da tenkte jeg at vekt bare var et nummer Nå som jeg selv kan beregnes som ungdom og følt på det kroppspresset. det presset på at du må være tynn og pen eller lettere sagt perfekt. Siden første året på ungdomsskolen startet har jeg hatt veldig dårlig selvbilde og selvtillit, dette har vel sinne grunner etter 2 lange halv år med mobbing, første halv år ble jeg kastet bananskall på og lagt papir på av en gutt som tydeligvis så på meg som en søppelkasse etter høstferien tok jeg det opp med ledelsen etter mange samtaler med han, trodde jeg han skulle slutte, men etter jul startet han igjen med å trakassere meg, spytte, og kaste ting på meg. Etter det har jeg synket, sett meg i speilet og hatet kroppen så da prøvde jeg vel å bli kvitt delvis av maten og prøver å få opp det usunne også, usikker på meg selv

SVAR

Besvart 12.08.2017 21:42:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
account_circle