Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Usikker på meg selv, føler kroppspress, har dårlig selvtillit og selvbilde

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, jeg har alltid følt at jeg ikke er bra nok, pen nok og jeg har alltid brydd meg om vekt. helt siden andre klasse har jeg veid meg ,men da tenkte jeg at vekt bare var et nummer Nå som jeg selv kan beregnes som ungdom og følt på det kroppspresset. det presset på at du må være tynn og pen eller lettere sagt perfekt. Siden første året på ungdomsskolen startet har jeg hatt veldig dårlig selvbilde og selvtillit, dette har vel sinne grunner etter 2 lange halv år med mobbing, første halv år ble jeg kastet bananskall på og lagt papir på av en gutt som tydeligvis så på meg som en søppelkasse etter høstferien tok jeg det opp med ledelsen etter mange samtaler med han, trodde jeg han skulle slutte, men etter jul startet han igjen med å trakassere meg, spytte, og kaste ting på meg. Etter det har jeg synket, sett meg i speilet og hatet kroppen så da prøvde jeg vel å bli kvitt delvis av maten og prøver å få opp det usunne også, usikker på meg selv

Besvart 12.08.2017 21:42
 

Svar
Hei


Det er forståelig at du har fått et vanskelig og negativt syn på deg selv når du har opplevd å bli mobbet. Det var bra at du snakket med ledelsen på skolen og gjør gjerne det igjen. Den gutten trenger sannsynligvis hjelp fra voksne til å forstå og lære hvordan man bør oppføre seg sammen med andre.

Så bør du kanskje få hjelp av noen som jobber med psykisk helse for å bygge opp et bedre syn på deg selv? Men det er også noe du kan gjøre selv for å styrke den psykiske helsen din. 

- Gjør noe du liker og som du føler at du får til. Prøv gjerne noe nytt som du har lyst til å lære.

- Vær en del av et fellesskap. Prioriter venner, familie og delta i sosiale lag hvor du trives

- Gjør noe meningsfullt. Du kan faktisk få det bedre av å gjøre noe for andre. Kanskje du kan engasjere deg i det sosiale miljøet på skolen via elevrådet eller andre elevordninger?

- Pass også godt på deg selv med tanke på god og nok søvn, spis regelmessige måltider med variert mat, være i aktivitet daglig, vær ute daglig og gjør andre ting som du vet er bra for deg.

Mange kjenner på lav selvtillit og selvbilde i ungdomsårene, så noe av det du tenker og føler kan være normalt for alderen din. De fleste blir mer fornøyd og tryggere på seg selv når de blir voksne. Men det er jo viktig at du har det bra nå også. Kanskje det hjelper å snakke med noen for å finne løsninger på hvordan du kan komme ut av det som er vanskelig nå. Du kan gjerne starte med å snakke med helsesøster. Så kan helsesøster hjelpe deg å vurdere om du trenger mer psykisk helsehjelp enn det helsesøster kan tilby. Hvis du har en venn, så er et lurt å ta godt vare på vennskapet. Vennskap forebygger plaging og mobbing av andre. Se også vedlagte artikler.

Ønsker deg alt godt videre. 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing