Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet av broren min hver dag

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg bli mobbet av broren min vær dag han komenterer på kroppstørlelsen min . Jeg bli også plaget av noen andre jenter i klassen . Jeg vil gå ned i vekt men jeg syntes egentlig ikke at jeg er så feit helt normal er jeg egt men hva skal jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Dette høres ikke greit ut for deg. Broren din kommenterer kroppen din og hvor stor du er, hver dag. I tillegg blir du plaget av noen jenter i klassen. Det er ikke greit!

Det er trist at du føler du må gå ned i vekt selv om du egentlig synes at du er helt normal. Det er ikke riktig at du skal slanke deg når du ikke trenger det!

Når det gjelder broren din så synes jeg du skal snakke med foreldrene dine om det. De må ta en prat med han om at han ikke skal kommentere kroppsstørrelsen din. Du kan også si det selv, men det høres ut for meg som at det kanskje kan gjøre alt værre. Fortell foreldrene dine hvordan du har det hjemme når broren din hele tiden slenger kommentarer til deg, og be om at de skal hjelpe deg.

Du skriver at du blir plaget av noen jenter i klassen. Dette må du snakke med læreren din om. Skolen har ansvar for at du trives der, så at noen plages eller mobbes på skolen må de ta på alvor. 

Hvis du synes det er skummelt å ta opp dette med læreren din selv kan du be foreldrene dine om å hjelpe deg. Du kan også gå til andre voksne på skolen, for eksempel sosiallærer eller helsesøster. De voksne må ta ansvar og få en slutt på plagingen. Men det er viktig at du sier i fra!

Ikke la mobbingen gjøre at du føler du må endre på deg selv. DU er bra nok!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing