Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter selv, men kan ikke snakke om det for venninnen sliter også

Jente 16 år
 

Spørsmål

Min besteste venninne, og min eneste, blir mobbet av sine venner og har det svært tungt for tiden. Jeg prøver å være der for henne og høre så godt jeg kan når hun forteller meg noe. Det gjør det svært tungt for meg også, siden jeg også har gått/går igjennom det samme. Hun er ett år yngre, så vi går ikke på samme skole. Jeg blir utestengt og får drepende blikk fra de jeg trodde var vennene mine. Jeg er utrolig ensom, og vil ikke si det til noen nå, jeg vil ikke at andre skal tro jeg er egoistisk og tenker kun på meg selv. Jeg har fått depresjon igjen og angst. Ingen vet det... Og jeg aner ikke hvordan jeg skal kunne håndtere dette på egen hånd. Jeg drev ned selvskading, og er utrolig redd for å begynne med det igjen. Men poenget er at jeg ikke kan si mine problemer, nå som hennes problemer håndteres. Jeg vil bli sett på som en egoist...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no. 

Så heldig venninnen din er som har deg! Det er fantastisk fint gjort av deg å sette seg selv litt til side for å hjelpe venninnen din. Pass bare på at du ikke setter deg selv helt bort. Da mister du deg, og er ikke lenger venninnen som venninnen din trenger.

Du sier at venninnen din blir mobbet av vennene sine og at du har opplevd noe av det samme. Det er veldig ugreit, og jeg tenker at kanskje har dere det bedre uten de venninne?! Hvis de går flere sammen for å stenge ute og mobbe en annen venninne så tenker jeg at det kanskje ikke er et så stort tap for dere å ikke være venn med de som ikke er noe snille med dere. Da kan dere klare dere fint alene dere to, foreløpig. Det kommer til å komme flere gode venner!

Når det gjelder deg, der du er nå og det du står i av vanskeligheter, så tenker jeg at det kan være lurt for deg å snakke med neon andre om du føler at det ikke passer seg å ta det opp med venninnen din. Det at du tenker at du har gått inn i en depresjon og har angst i tillegg, tenker jeg også er en grunn til å skulle snakke med en annen enn venninnen din. Kanskje kan det være smart å snakke med helsesøster på skolen din? Eller en lærer eller rådgiver? De er personer som står utenfor konflikten din og kan hjelpe deg med å se ting på en annen måte. Det kan være godt for deg å snakke med noen om deg og det som er vanskelig for deg, uten å måtte forholde deg til problemene til venninnen din. Kanskje kan du også få litt hjelp til å finne ut av på hvilken måte du kan hjelpe venninnen din uten at det skal ta helt knekken på deg og. Ta vare på deg selv! Venninnen din trenger det! Hun trenger deg!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing