Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe min venninne som ikke har det greit?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Har en venninne som blir mobbet og har blitt voldtatt flere ganger. Hun har hatt en dårlig barndom og bor på barnehjem og går på skolen min Jeg vil gjerne hjelpe henne, Men vet ikke hvordan. Kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det at du er en god venn vil være en god støtte for din venninne. En god venn er en som er der for vennene sine, er hyggelig og vil det beste for sin venn. Det er også viktig at hun får hjelp til å takle det hun har opplevd tidligere i forhold til overgrep. Kanskje har hun fått hjelp. Har hun ikke det så kan hun snakke med helsesøster på skolen, skolepsykolog eller fastlegen sin. 

I vennskap skal en støtte og hjelpe hverandre. Selv om venninnen din har opplevd vanskelige ting så kan hun også være en god venn for deg og hjelpe deg. I vennskap er det viktig at begge er like mye verd. Gjør aktiviteter som dere synes er morsomme sammen. Vær greie mot hverandre. Dere er like mye verd. Blir dere uenige og sure på hverandre,  så er det lurt å snakke sammen og bli venner igjen. Det gjør en når en er venner.

Det er ikke greit at venninnen din blir mobbet. Dette er noen som må gjøres noen med. Snakk med henne om at hun må ta det opp med de hun bor hos. Blir hun mobbet på skolen eller skoleveien så skal læreren vite om det og rektor på skolen der hun går. Hun må snakke med kontakten sin der hun bor og hun kan snakke med helsesøster på skolen.

Ønsker deg lykke til!

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp en venn som blir mobbet

To par hender (colourbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet? Usikker på hva du kan gjøre? Les våre tips om hva du kan gjøre for å hjelpe en venn som trenger det. DU kan faktisk gjøre en forskjell.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing